Scurta descriere
Cartea "Anastasia", scrisa de catre Vladimir Megre, face parte dintr-o colectie de noua carti intitulata "Cedrii Sunatori ai Rusiei". Prima editie a cartii în limba originala- rusa- a fost lansata în 1997, ca în limba româna sa vada lumina tiparului în luna mai al acestui an. Editura care se ocupa cu traducerea si editarea cartii în limba româna cât si cu publicarea, este o noua editura din Târgu Neamt, Editura "Dianusa" , administrata de Cristian Calugaru.
În primavara anului 1994, cunoscutul om de afaceri rus- Vladimir Megre- în timpul unei expeditii comerciale fluviale din regiunile occidentale ale Siberiei, o cunoaste pe Anastasia. Ramâne împreuna cu ea timp de trei zile în profunda taiga siberiana. Din contactul cu Anastasia, Megre realizeaza ca are de a face cu o persoana care, deseori, depaseste limita imaginatiei omului de rând, prin deductiile si declaratiilor ei. Filozofia si întelepciunea din informatiile Anastasiei, fac din ea un intelect desavârsit. Toate întâmplarile descrise în cele noua carti ale ciclului "Cedrii Sunatori ai Rusiei", extraordinare pentru realitatea noastra cotidiana, sunt explicate de catre Anastasia si sunt definite ca fiind absolut comune tuturor umanilor. Ea însesi se defineste: "Eu sunt umana, sunt o femeie !".
Strânsul raport cu Natura face din Anastasia o persoana în masura sa înteleaga si sa explice fenomene din viata noastra civilizata, cu o precizie si o meticulozitate care poate da de gândit (lucru care, de altfel s-a si întâmplat, nu de putine ori, de la lansarea cartilor) chiar celor mai ardui oameni de stiinta. Explicatiile date de ea anumitor fenomene extraordinare, sunt mai apoi demonstrate si de catre stiinta, bineînteles în alti termeni, în alte conjuncturi, uneori partial, dar cu acelasi continut. Anastasia nu a citit nici o carte, nu a mers niciodata la scoala, lumea noastra tenhocratica, cum o numeste ea, a vizitat-o doar în doua rânduri, nici macar cu acele ocazii nu a ramas peste noapte. A vizitat Moscova si Tomsk doar ca sa se convinga, "cât de fidel" îsi imagina conditiile noastre de viata din marele orase. Nu are o casa, nu cauta hrana, traieste în perfecta armonie cu dobitoacele padurii si nu se îmbraca. Hainele le foloseste doar când merge prin satucurile învecinate cu padurea în care traieste, pentru a nu se deosebi la exterior de ceilalti oameni.
De laEditura Dianusa:
"Din ceea ce ne dezvaluie Anastasia, în inima noastra izvorasc sentimente înaltatoare îndreptate spre Lumina, spre Bine, spre Iubire. Inima se deschide, începe sa fremete la perceptia Adevarului care se înfiripa din adâncul subconstientului, Adevar pe care îl avem cu totii înauntru înca de la nastere. Sufletul se înaripeaza, în multi din noi se iveste dorinta de a scrie versuri sau proza de suflet, de Spirit; peste Rusia, ca o ploaie primavarateca care va spala Pamântul de tot raul pe el acumulat, s-a cernut o multime de versuri nascute din inimile oamenilor de tot felul- muncitori, intelectuali, ofiteri. Multi vor citi aceste carti, iar cu ei nu se va întâmpla nimic deosebit, în timp ce multi altii vor fi purtati spre Izvoarele Primordiale, acolo de unde ne tragem, acolo unde eram una cu Dumnezeu, gasind linistea si împacarea de sine, cautând de a face bine, de a contribui la schimbarea lumii.
Frati români, vom fi fericiti sa va avem printre rândurile cititorilor nostri, vom fi fericiti sa va ascultam, vom fi fericiti daca voi veti decide sa va alaturati noua. Ne dorim din inima ca lumea de mâine, lumea fiilor nostri sa fie mai buna, mai curata, mai constienta."